Russian-FlagRusijos Federacijos sostinė – Maskva, šalies valiuta – rublis. Rusija – didžiausia pasaulio valstybė, besiribojanti su 14 kitų valstybių ir skalaujama net 12 jūrų. Atvykus į Rusiją verta aplankyti Raudonąją aikštę, Kremlių, Mauzoliejų, Žiemos rūmus, Ermitažą, Baikalo ežerą.

Seniai jau sakoma, kad derėtis su rusų verslininku tai tarsi žaisti šachmatais. Jie laiko save patyrusiais specialistais ir dažnai naujos netikėtos idėjos juos piktina. Verslininkai tiki, kad ryšiai ir asmeninės pažintys gali padaryti stebuklus.

Apie šalį

Rusijos Federacijos sostinė – Maskva, šalies valiuta – rublis. Rusija – didžiausia pasaulio valstybė, besiribojanti su 14 kitų valstybių ir skalaujama net 12 jūrų.

Atvykus į Rusiją verta aplankyti Raudonąją aikštę, Kremlių, Mauzoliejų, Žiemos rūmus, Ermitažą, Baikalo ežerą.

Seniai jau sakoma, kad derėtis su rusų verslininku tai tarsi žaisti šachmatais. Jie laiko save patyrusiais specialistais ir dažnai naujos netikėtos idėjos juos piktina. Verslininkai tiki, kad ryšiai ir asmeninės pažintys gali padaryti stebuklus.

Svarbu

Valstybinės šventės :

Naujieji metai – sausio 1 d.

Stačiatikių Kalėdos – sausio 7 d.

Stačiatikių Naujieji metai – sausio 14 d.

Tėvynės gynėjų diena, RF kariuomenės diena – vasario 23 d.

Tarptautinė moters diena – kovo 8 d.

Konstitucijos diena – kovo 15 d.

Tarptautinė darbo diena – gegužės 1 d.

Pergalės diena – gegužės 9 d.

Nepriklausomybės diena – birželio 12 d.

Vienybės diena – lapkričio 4 d.

Turistinės vizos LR ir ES piliečiams

Vizos tipas 3 d. d. (EUR) 8 d. d. (EUR)
Vienkartinė (iki 30 d.) 118 77

Reikalingi dokumentai:

– pasas;

– 1 nuotrauka (100 % matinė, spalvota, 3,5 x 4,5 cm., baltame fone);

– draudimas – specialus medicinių išlaidų;

– tikslūs anketiniai duomenys (gyvenamasis adresas, tel. nr., darbovietė, adresas, pareigos, jei moteris – mergautinė pavardė)

Tranzitinės  vizos LR ir ES piliečiams

 

Vizos tipas 3 d. d. (EUR) 8 d. d. (EUR)
Vienkartinė, dvikartinė 118 67

Reikalingi dokumentai:

– pasas;

– 1 nuotrauka (100 % matinė, spalvota, 3,5 x 4,5 cm., baltame fone);

– draudimas – specialus medicinių išlaidų;

– tikslūs anketiniai duomenys (gyvenamasis adresas, tel. nr., darbovietė, adresas, pareigos, jei moteris – mergautinė pavardė)

-viza šalies, į kurią vykstama

-bilietų rezervacija

Dalykinės, komercinės vizos (vizos tinkančios vairuotojams) ( turėjusiems vizą, bet ne seniau kaip prieš 12 mėn.) LR ir ES piliečiams

Vizos tipas 9 d. d. (EUR)
Dvikartinė 3 mėn. * 95
Daugkartinė 6 mėn. ** 120
Daugkartinė 12 mėn. *** 130

Reikalingi dokumentai:

– pasas;

– 1 nuotrauka (100 % matinė, spalvota, 3,5 x 4,5 cm., baltame fone);

– draudimas – specialus medicinių išlaidų;

– tikslūs anketiniai duomenys (gyvenamasis adresas, tel. nr., darbovietė, adresas, pareigos, jei moteris – mergautinė pavardė)

– jei pasas naujas, reikia pateikti seną pasą su viza

* šalyje galima išbūti 90 d.

** šalyje galima išbūti 90 d. iš 180 d.

*** šalyje galima išbūti 180 d. iš 365 d.

 

Dalykinės, komercinės vizos ( nereikalaujama ankstesnė viza) LR ir ES piliečiams

Vizos tipas 9 d. d. (EUR) 16 d. d. (EUR) 21 d. d. (EUR)
Vienkartinė 3 mėn. * 90
Dvikartinė 3 mėn. * 95
Daugkartinė 3 mėn. * 110 120
Daugkartinė 6 mėn. ** 140 130
Daugkarinė 12 mėn. *** 150 140

Reikalingi dokumentai:

– pasas;

– 1 nuotrauka (100 % matinė, spalvota, 3,5 x 4,5 cm., baltame fone);

– draudimas – specialus medicinių išlaidų;

– tikslūs anketiniai duomenys (gyvenamasis adresas, tel.nr., darbovietė, adresas, pareigos, jei moteris – mergautinė pavardė)

* šalyje galima išbūti 90 d.

** šalyje galima išbūti 90 d. iš 180 d.

*** šalyje galima išbūti 180 d. iš 365 d.

Vienkartinė turistinė viza neįgaliesiems  LR ir ES piliečiams

 

8 d. d. (EUR) Reikalingi dokumentai
10 Anketiniai duomenys, 1 spalvota nuotrauka, invalidumo pažymėjimas

Daugkartinės  vizos perklijavimas iš seno paso į naują pasą LR ir ES piliečiams

 

3 d. d. (EUR) Reikalingi dokumentai
67 Anketiniai duomenys, senas ir naujas pasai