Flag_of_the_People's_Republic_of_China.svg

Kinijos Liaudies Respublika – trečia didžiausia valstybė pasaulyje, kurios sostinė Pekinas (17,2 mln. gyventojų), valiuta – juanis. Pagal gyventojų skaičių Kinija užima pirmąją vietą pasaulyje (1,35 mil. gyventojų).

Lankytini objektai : Didžioji kinų siena, Akmenų miškas, Juanjango ryžių terasos, Pudong dangoraižis, Geltonieji kalnai, Viktorijos uostas, Uždarasis miestas.

Verslo sėkmė Kinijoje priklauso tik nuo gerų asmeninių ryšių, nes kinai dirba su žmonėmis, o ne su įmonėmis. Todėl labai svarbu lojalumas, nuoširdumas, abipusiškumas. Kinijoje verslas nesiplėtoja greitai, todėl nors ir lėti kinų sprendimai, tačiau jie ilgalaikiai. Kinai vertina kantrybę, ramią kalbėseną, ištvermę.

Apie šalį

Kinijos Liaudies Respublika – trečia didžiausia valstybė pasaulyje, kurios sostinė Pekinas (17,2 mln. gyventojų), valiuta – juanis. Pagal gyventojų skaičių Kinija užima pirmąją vietą pasaulyje (1,35 mil. gyventojų).

Lankytini objektai : Didžioji kinų siena, Akmenų miškas, Juanjango ryžių terasos, Pudong dangoraižis, Geltonieji kalnai, Viktorijos uostas, Uždarasis miestas.

Verslo sėkmė Kinijoje priklauso tik nuo gerų asmeninių ryšių, nes kinai dirba su žmonėmis, o ne su įmonėmis. Todėl labai svarbu lojalumas, nuoširdumas, abipusiškumas. Kinijoje verslas nesiplėtoja greitai, todėl nors ir lėti kinų sprendimai, tačiau jie ilgalaikiai. Kinai vertina kantrybę, ramią kalbėseną, ištvermę.

Svarbu

Valstybinės šventės :

Naujieji metai – sausio 1 d.

Žibintų festivalis – sausio 15 d.

Kinų Naujiej imetai – vasario 18 d.

Mirusiųjų atminimo diena – balandžio 4 d.

Darbo dienos šventė – gegužės 1 d.

Vasaros pradžios šventė – birželio 20 d.

Vidurudenio šventė – rugsėjo 27 d.

Nacionalinė kinų šventė – spalio 1 d.

Vizos tipas 3-4 d. d. (EUR) 7-8 d. d. (EUR)
Vienkartinė turistinė (iki 90 d.) 125 100
Dvikartinė turistinė (iki 6 mėn.) 135 110

Reikalinga:

  • Galiojantis pasas (galiojimo laikas ne trumpesnis kaip 6 mėn. nuo vizos galiojimo pabaigos)
  • Pase turi būti 2 tušti puslapiai vizoms klijuoti
  • 1 spalvota nuotrauka (daryta ne seniau kaip prieš 6 mėn., 4,5 cm x 3,5 cm)
  • Bilietų rezervacijos kopija
  • Anketiniai duomenys – gyvenamasis adresas, tel. nr., darbovietė, pareigos, tel. nr., sutuoktinio vardas ir pavardė, tel. nr.

Savaitgaliai ir šventinės dienos į vizos forminimo laiką neįskaičiuojamos. Kinjos konsulinis skyrius dirba tik antradienis ir ketvirtadieniais.