KazachstanasTai valstybė vidurio Azijoje, kurios sostinė Astana (anksčiau buvo sostinė Almata), valiuta – tengė. Kazachstanas – prezidentinė respublika. Prezidento pareigas  nuo 1990 m. eina Nursultanas Nazarbajevas. Kalbos: kazachų̨ ir rusų̨. Atvykus į Kazachstaną verta aplankyti Bayterek bokštą, prezidento rezidenciją, Taikos bokštą,  Baikonuro kosmodromą.

Norintiems pradėti verslą, reikia nepmiršti, kad Kazachstane itin svarbu rekomendacijos. Šioje šalyje praktiškai nėra žodžio “ne”, todėl nereikia nustebti kai būsimasis verslo partneris, aptardamas reikalus su viskuo sutinka ir daug žada, bet dažniausiai tai būna tik pažadai. Verslo klausimais Kazachstane neįprasta bendrauti elektroniniu paštu ir į tokius laiškus dažniausiai nėra atsakoma.

NUO 2017 M. SAUSIO 01 D. LIETUVOS RESPUBLIKOS PILIEČIAMS BUVIMUI ŠALYJE IKI 30 DIENŲ KAZACHSTANO RESPUBLIKOS VIZA YRA NEREIKALINGA

Apie šalį

Tai valstybė vidurio Azijoje, kurios sostinė Astana (anksčiau buvo Almata), valiuta – tengė. Kazachstanas – prezidentinė respublika. Prezidento pareigas  nuo 1990 m. eina Nursultanas Nazarbajevas. Kalbos: kazachų̨ ir rusų̨. Atvykus į Kazachstaną verta aplankyti Bayterek bokštą, prezidento rezidenciją, Taikos bokštą,  Baikonuro kosmodromą.

Norintiems pradėti verslą, reikia nepmiršti, kad Kazachstane itin svarbu rekomendacijos. Šioje šalyje praktiškai nėra žodžio “ne”, todėl nereikia nustebti kai būsimasis verslo partneris, aptardamas reikalus su viskuo sutinka ir daug žada, bet dažniausiai tai būna tik pažadai. Verslo klausimais Kazachstane neįprasta bendrauti elektroniniu paštu ir į tokius laiškus dažniausiai nėra atsakoma.

Svarbu

Valstybinės šventės :

Naujieji metai – sausio 1 d.

Stačiatikių Kalėdos – sausio 7 d.

Tarptautinė moters diena – kovo 8 d.

Nauryz (tradicinė persų Naujųjų metų šventė) – kovo 22 d.

Kazachstano tautų vienybės diena – gegužės 1 d.

Pergalės diena – gegužės 9 d.

Sostinės diena – liepos 6 d.

Konstitucijos diena – rugpjūčio 30 d.

Respublikos diena – spalio 25 d.

Prezidento diena – gruodžio 1 d.

Nepriklausomybės diena – gruodžio 16 d.

Vizos tipas Kaina EUR Kaina EUR Papildomai reikalingi dokumentai
Forminimo terminas 7 d. d. 10 d. d.  
Vienkartinė dalykinė 1 mėn. 60 Nurodyti juridinio asmens duomenis KZ,  raštas iš darbovietės rusų k.
Vienkartinė turistinė 1 mėn. 55
Vienkartinė privati 1 mėn. 60 Fizinio asmens paso kopija ir duomenys
Vienkartinė  1 mėn.

vairuotojams

105 Vairuotojo teisių vertimas į rusų k. ir įmonės krovinių gabenimo licencijos vertimas į rusų k.
Vienkartinė dalykinė 3 mėn.  (30 d.)* 107 Raštas iš darbovietės rusų k.
Dvikartinė dalykinė 3 mėn. (30 d.) * 148 Raštas iš darbovietės rusų k.
Trikartinė dalykinė 3 mėn.  (30 d.) * 174 Raštas iš darbovietės rusų k.
Daugkartinė dalykinė 6 mėn. (60 d.) * 260 Raštas iš darbovietės rusų k.
Daugkartinė  6 mėn. (60 d.) *

vairuotojams

270 Vairuotojo teisių vertimas į rusų k. ir įmonės krovinių gabenimo licencijos vertimas į rusų k.
Daugkartinė dalykinė 12 mėn. (60 d.) * 300 Raštas iš darbovietės rusų k.
Daugkartinė 12 mėn. (60 d.) *

vairuotojams

310 Vairuotojo teisių vertimas į rusų k. ir įmonės krovinių gabenimo licencijos vertimas į rusų k.
Vienkartinis tranzitas 25 Trečios šalies viza ir bilietų rezervacija
Dvikartinis tranzitas 35 Trečios šalies viza ir bilietų rezervacija
Vienkartinė turistinė 1 mėn. vaikams 15 Gimimo liudijimo kopija ir abiejų tėvų pasų kopijos

*buvimo laikas Kazachstano Respublikoje

Vizoms gauti reikalingi šie dokumentai:

  1. Pasas
  2. 1 spalvota nuotrauka
  3. Duomenys – gyvenamasis adresas, tel. nr., darbovietė ir adresas, tel. nr., pareigos, žmonos (vyro) vardas

 

Vairuotojo vizai gauti reikalingi šie dokumentai : anketiniai duomenys – gyvenamasis adresas, tel. nr., žmonos vardas, darbovietės pavadinimas, adresas, tel. nr., paso kopija. Užsakymo diena neįsiskaičiuoja į vizos forminimo laiką. Iš pradžių užsakome vizą su visomis dokumentų kopijomis, po 2-3 kalendorinių dienų reikalingas pasas ir spalvota nuotrauka.

Sveikatos draudimas – neprivalomas.

Pasas turi galioti mažiausiai 6 mėn. po vizos galiojimo pabaigos.

Vizoms įklijuoti pase turi būti ne mažiau nei 2 puslapiai.

Trečiadienis konsulate – ne priėmimo diena, ši diena neįsiskaičiuoja į vizų forminimo laiką.